

חיפוש עבודה זו עבודה בפני עצמה, אלא שבשום שלב לא לימדו אותנו איך לבצע אותה!
אז איך נפסיק להשקיע יותר מדי זמן באתרי הדרושים, נצליח להתגבר על הסחות, ונלמד להתמודד עם תשובות שליליות בלי שהבטחון העצמי שלנו ייפגע?
בשביל זה אנחנו צריכים לקבל את הכלים לחיפוש עבודה בצורה יעילה!
האופן שבו ארגונים וחברות מחפשים את העובד/ת הבא/ה שלהם, השתנתה בצורה משמעותית מאוד בשנים האחרונות. בהתאם לזה, גם האופן הנכון לחפש עבודה צריך לעבור שינוי! אתרי הדרושים מפתים אותנו לחשוב שמשרת החלומות מחכה לנו ממש מעבר ללחיצה הבאה על מקש במקלדת, אבל הנתונים מצביעים אחרת.
מרבית הסיכויים שהעבודה האיכותית הבאה לא תגיע אלינו מאתרי הדרושים, אלא מערוצים אחרים כמו הפעלת רשת הקשרים החברתיים שלנו (נטוורקינג), פניה ישירה למעסיק/ה או למגייס/ת, שימוש ברשתות החברתיות שלנו באינטרנט או חברת השמה.
בסדנא הזו נלמד כיצד לאזן את ההשקעה בין הערוצים השונים, ואיך לנצל כל אחד מהם בצורה שתמקסם את הסיכויים שלנו לגלות את המשרה הנכונה, ואפילו לנחות לראיון עבודה עם המלצה דרך מכר/ה משותף/ת.
רובנו רגילים לעבוד תחת הנחיה של מנהל/ת, ופתאום כשמדובר על חיפוש עבודה, אין לנו הנחיה כזו. האחריות לנהל את הזמן והמטלות מוטלת לחלוטין על עצמנו.
איך עושים את זה? בעזרת כלים לניהול עצמי.
הניהול העצמי מתחלק לכמה מישורים: פיסי, רגשי, ומשימתי. יש כמה דברים פשוטים שאפשר לעשות כדי להגביר את האפקטיביות ואת ההרגשה הטובה, וגם כדי להבין כיצד לשמור על מוטיבציה בתקופה של חוסר ודאות – כזו שמאתגרת את הבטחון העצמי שלנו.
בסדנא נלמד את הכלים והגישות שיאפשרו לנו לצלוח את התקופה בשלום, ולסיים אותה בהצלחה.
לבסוף, נקבל טיפים לגבי סיום התקופה – איך לתקשר עם המעסיק/ה לאורך התהליך, איך לבצע משא ומתן, וכיצד להחליט אם לקחת או לא לקחת משרה כלשהי שיציעו לנו.
הי, גם צרות של עשירים הן צרות…
בעוד שהעקרונות והמתודה פועלים לכל קהל יעד, הדוגמאות והדגשים כמובן שונים מאוד בין קהלים שונים. הסדנא מותאמת ברמה טובה למגוון רחב של קהלים והמנחה יכול לבחור מבין שלל דוגמאות בצורה מודולרית.